Sofiero

Vårt öl

Sofiero är en ljus lager utan för mycket beska som består av tysk humle, pilsnermalt och vatten från Bergslagen. En helt vanlig öl utan några konstigheter med andra ord. Även om Sofiero inte passar precis alla så passar den många, väldigt många. Sofiero 5,2% var Sveriges mest sålda öl på Systembolaget under många år. Vissa tycker till och med att den är så god att den förtjänar en medalj. 2004 vann den pris i World Beer Cup i San Diego, ett hedrande silver som vi är minst sagt stolta över.

Malt

Till Sofiero använder vi helt vanlig pilsnermalt, som ger en frisk maltsmak. För oss det självklara valet vid bryggning av ljust öl, men den kan med fördel användas till många andra öltyper, som till exempel belgisk ljus ale, tyska överjästa öl, veteöl, bocköl, och andra lageröl.

Humle

Vi använder två sorters humle som heter Perle och Hallertauer Mittelfruh. Perle är en populär tysk humlesort med bra arom och Hallertauer Mittelfruh är en av de klassiska kontinentala aromhumlesorterna.

Smak

Sofiero är en riktig törstsläckare som passar perfekt till allt grillat men är lysande även till andra goda grejer som tacos och chips. Extra bra är den förstås till ”beer can chicken”, både till själva tillagningen och att servera till den färdiga kycklingen. Men självklart är Sofiero utmärkt att dricka rätt upp och ner – på campingplatser, festivaler, i tv-soffan, på hockeymatchen, när du vinner på travet… Men oavsett var och när du dricker den, se till att servera den väl kyld då är den som godast!